KVALITETNO | POVOLJNO | BESPLATNI TRANSPORT

UKLANJANJE FLEKA OD URINA
Pomešajte 3 kašike belog sirćeta, nekoliko kapi deterdženta za pranje posuđa i 1/2l tople vode. Umočiti krpu u smesu i naneti na fleku. Ostaviti da deluje nekoliko minuta, pa osušiti suvom krpom. Nema potrebe za ispiranjem.

UKLANJANJE NEPRIJATNIH MIRISA SA DUŠEKA
Vodka, sem za pice, može da se koristi i u domaćinstvu za čiscenje dušeka na veoma jednostavan način. Sipajte malo vodke u bočicu sa raspršivačem, lagano time isprskajte dušek i ostaviti da se osuši na vazduhu. Alkohol će ubiti neprijatan miris koji stvaraju bakterije.
Neprijatne mirise od kućnih ljubimaca možete rešiti u nekoliko koraka. Tepih ili dušek pospite sodom bikarbonom i nakapajte sa nekoliko kapi eteričnog ulja. Ostavite da sve deluje najmanje 30 minuta i zatim sve dobro usisajte. Takođe, soda bikarbona je jedno od rešenja, pogotovo ako prethodno tepih ili dušek prebrišete rastvorom sirćeta i vode u razmeri 2/3 vode i 1/3 sirćeta. Nakon toga, pospite sodu bikarbonu i ostavite preko noći. Kada se osuši, dobro usisati.

UKLANJANJE DLAKA SA TEPIHA
Dlaka sa tepiha uspešno ćete se rešiti uz pomoć brisača za prozore. Gumenim delom brisača povlačiti po tepihu, kao da perete prozore i to od ivice ka sredini tepiha. Na taj način ćete ih sakupiti na gomilu i lako pokupiti i baciti. Isti efekat ćete postići sa plastičnom strugalicom za led.
Drugi i veoma jednostavan način je gumenim rukavicama, koje koristimo za čišćenje kuće i pranje posuđa. Stavite gumene rukavice na ruke i malo jačim pritiskom pokupite dlake na gomilu. Ako je posle sakupljanja ostala još po neka dlačica, pokvasite rukavice, istresite i još jednom pređite preko cele površine. Još jedan delotvoran način je pomoću sunđera za pranje posuđa. Odvojite sunđer, koji će služiti samo za tu namenu. Pokvasite ga i dobro iscedite da bude vlažan, zatim prelazite po nameštaju i tepihu abrazivnim delom, kako bi bolje pokupili dlake sa ovih površina.
Postoji još jedan stari, delotvorni trik, a to je samolepljiva traka. Traku omotajte oko ruke i prelazite po nameštaju na mestima gde ima dlaka.


Mali saveti za vlasnike kućnih ljubimaca