KVALITETNO | POVOLJNO | BESPLATNI TRANSPORT

Kako ukloniti dlake sa tepiha


Dlake sa tepiha uspešno ćete se rešiti uz pomoć brisača za prozore. Gumenim delom brisača povlačiti po tepihu kao da perete prozore i to od ivice ka sredini tepiha. Na taj način ćete ih sakupiti na gomilu i lako pokupiti i baciti. Isti efekat ćete postići sa plastičnom strugalicom za led.

Drugi i veoma jednostavan način je gumenim rukavicama, koje koristimo za čišćenje kuće i pranje posuđa. Stavite gumene rukavice na ruke i malo jačim pritiskom pokupite dlake na gomilu. Ako je posle sakupljanja ostala još po neka dlačica, pokvasite rukavice, istresite i još jednom pređite preko cele površine.

Još jedan delotvoran način je pomoću sunđera za pranje posuđa. Odvojite sunđer, koji će služiti samo za tu namenu. Pokvasite ga i dobro iscedite da bude vlažan, zatim prelazite po nameštaju i tepihu abrazivnim delom, kako bi bolje pokupili dlake sa ovih površina.

Postoji još jedan stari, delotvoran trik, a to je samolepljiva traka. Traku omotajte oko ruke i prelazite po nameštaju na mestima gde ima dlaka.


uklanjanje dlaka sa tepiha