KVALITETNO | POVOLJNO | BESPLATNI TRANSPORT

Važno je da delujete što pre da biste povećali šansu za potpuno uklanjanje. Fleke od crnog vina su strašno tvrdokorne, ali ako ih počnete uklanjati pre nego što tepih upije, imate priliku da ih uklonite u potpunosti. Prvo, odmah uzmite ubrus ili čištu krpu i pokušajte da apsorbujete što više tečnosti, pre nego što tepih upije.

Na taj način ćete upiti većinu tečnosti, ali ne sve. Drugo, sipajte malo hladne vode direktno na fleku. Na taj način ćete razrediti crno vino, a zatim ponovite postupak upijanja tečnosti ubrusom ili krpom, kao na početku. Potom pristupite na jedan od načina uklanjanjawm ostatka fleke.

ČIŠĆENJE SOLJU

Pospite so preko fleke u debljem sloju i ostaviti da deluje preko noći. So će upiti tečnost i postati ružičaste boje. Usisajte sutradan.

ČIŠĆENJE SODOM BIKARBONOM

Pomešajte vodu i sodu u odnosu 3;1 i nanesite na fleku u debljem sloju. Prekrijte krpom i pritisnite nekim teškim predmetom. Ostaviti da odstoji preko noći i kad se osuši, usisati.

ČIŠĆENJE SIRĆETOM

Pripremiti rastvor od vode, sirćeta (alkoholnog) i deterdženta za pranje posuđa. Pomešajte dve šoljice tople vode, jednu supenu kašiku sirćeta i jednu kašiku deterdženta za posuđe. Sipajte smesu na fleku i trljajte čistom krpom, kako bi upili i prosušili taj deo. Ponovite postupak više puta dok ne budete zadovoljni efektom.


Da li Vam treba tepih u stanu