KVALITETNO | POVOLJNO | BESPLATNI TRANSPORT

Većina ljudi ne razmišlja mnogo o dubinskom pranju nameštaja kada unajmi uslugu pranja tepiha. Iako Vaši tepisi imaju više kvadratnih metara, velika je šansa da provodite više vremena u svojoj omiljenoj fotelji nego razapeti na podu Vaše dnevne sobe. Već samo to je sjajan razlog za čišćenje nameštaja, ali ima još nekoliko bitnih razloga. Zato sledeći put kada zakažete pranje tepiha ili druge usluge poput pranja pod pritiskom, takođe zakažite i dubinsko pranje nameštaja.
Evo glavnih razloga zbog kojih je važno redovno dubinsko pranje nameštaja:

Zdravlje
Da li ste znali da alergeni, grinje, buve, plesni i bakterije mogu da uđu u vlakna Vašeg nameštaja, a ako ostanu predugo, svi oni mogu da izazovu širok spektar alergija i bolesti? Ako otkrijete da često kašljate i kijate kada ste kod kuće, verovatno je vreme da zakažete uslugu dubinskog pranja nameštaja.

Kvalitet vazduha
Vaš nameštaj je mesto okupljanja, što znači da kada se ne čisti redovno, može biti žarište klica i prljavštine. Ko želi da sedi u tome?
Svaki put kada sedite ili ležite po tapaciranom nameštaju nesvesno ispuštate prašinu, prljavštinu, plesni, mrtvu kožu i bakterije u vazduh svog doma. Naravno, ako je nameštaj pun prašine i alergena, to može negativno uticati na kvalitet vazduha u Vašem domu.

Mirisi
Za većinu porodica nameštaj za dnevnu sobu je omiljeno mesto za gledanje tv emisija, presvlačenje i hranjenje deteta, vođenje poslova kod kuće ili omiljeno mesto Vašeg kućnog ljubimca.
Jasno je da se mnogo toga događa na Vašem nameštaju, a ponekad je i previše očigledno zbog mirisa. Osim toga, mirisi iz kuhinje mogu da ostanu na tapaciranom nameštaju, što takođe doprinosi neprijatnom mirisu. Čišćenje i pranje presvlaka nameštaja pomaže uklanjanju tih mirisa.

Trajnost
Znate li onaj izbledeli izgled koji može dobiti Vaš nameštaj? To je uzrokovano prašinom i prljavštinom koje deluju poput komadića brusnog papira koji se trljaju o tkaninu. Redovno čišćenje i pranje presvlaka uklanja ovu prašinu i poboljšava trajnost presvlake. Bilo da se radi samo o redovnom habanju ili prolivenom mleku, uljima za telo i mastima, redovno dubinsko pranje nameštaja može mu produžiti životni vek.

Dugoročno Vam štedi novac
Vaš nameštaj je investicija, a često i skupa. Nekada je lakše ići linijom manjeg otpora i otići u kupovinu novog nameštaja. Ipak dugoročno gledano ne možete to učiniti svaki put kada osetite da je vreme za promenu ili da uprkos redovnom čišćenju Vaš dom ne deluje naročito sveže. Dubinsko pranje čini čuda za Vaš kućni budžet, a nameštaj će Vam izgledati kao nov.

Izgled
Da li ste uopšte zapazili da kada je Vaš automobil čist, bolje vozite? Ili kada je Vaš nameštaj čist, Vaš dom je privlačniji za boravak? Mi svakodnevno koristimo svoj nameštaj i bez obzira na to koliko bi Vaša kuća i tepisi mogli biti čisti, ako presvlake na Vašem nameštaju izgledaju prljavo, ostatak kuće neće izgledati čisto i lepo.


Jednostavno rešenje bi bilo da profesionalnom pranju tepiha dodate i pranje Vašeg nameštaja.


Zašto je dubinsko pranje nameštaja važno?